Alles wat u wil weten over uw reis…

Frequently Asked Questions

Wat is een incentive reis?

Een incentive reis is een speciaal georganiseerde reis als beloning voor werknemers of klanten. Vaak staat er een target tegenover dat eerst behaald moet worden voordat de werknemer of klant mee mag op een luxe groepsreis.  

Hoeveel kost een incentive reis?

Het budget voor deze reis kan u zelf bepalen, afhankelijk van uw verwachtingen van de reis. Houd er wel rekening mee dat de prijzen wat hoger liggen dan een reis die u in uw vrije tijd neemt door flexibele tarieven en condities bij groepsboekingen, evenals de luxe en speciale activiteiten die steeds voorzien worden. De gemiddelde prijs voor een incentive komt op ongeveer 1500-1750 euro per persoon voor een reis van 3 of 4 dagen binnen Europa. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een gerichte inschatting van het nodige budget.

Wanneer organiseer ik best mijn incentive reis?

Afhankelijk van de bestemming en verwachtingen die u heeft, kan een incentive volledig naar uw eigen agenda worden ingepland. Populaire periodes voor incentive reizen zijn tussen april en juni en tussen september en november, buiten de schoolvakanties. Veel bedrijven kiezen er ook voor om de reis deels tijdens een weekend in te plannen, zodat het bedrijf maar beperkt onderbemand is.

Is er een minimum of maximum limiet in het aantal personen?

We spreken van een groep vanaf 10 personen. Natuurlijk kan er altijd een uitzondering gemaakt worden. Verder is er geen maximum aantal personen. Er kunnen echter wel restricties zijn op de mogelijke bestemming. Niet elke bestemming is even geschikt voor grote groepen.

Naar waar gaat een incentive reis 

We schatten de bestemming altijd in, afhankelijk van uw verwachtingen, doelen en budget. U kan zelf enkele voorkeuren geven, of wij kunnen enkele bestemmingen voorstellen die passen bij uw aanvraag. Meer informatie over het bepalen van uw ideale bestemming kan u terugvinden in onze gratis gids.

Kan ik een incentive reis fiscaal inbrengen?

U kan uw incentive reis fiscaal inbrengen wanneer deze voldoet aan enkele zaken.
– De reis moet worden georganiseerd ter bevordering van het zakenverkeer.
– De reis moet gericht zijn op professionele relaties, zoals klanten, leveranciers of andere zakenpartners, of ter bevordering van het teamverband
– De kosten van de reis moeten redelijk zijn in verhouding tot het doel van de reis.
– De reis moet worden geboekt en betaald via de boekhouding van het bedrijf.

Houd er echter wel rekening mee dat de fiscale regels voor de inbreng van professionele uitgaven in België kunnen veranderen en dat er bepaalde voorwaarden gelden voor de inbreng van incentive reizen als professionele uitgave. Het is daarom aan te raden om professioneel advies te vragen aan uw boekhouder voordat u een incentive reis organiseert en de kosten ervan inbrengt in uw boekhouding.

Waarom zou ik een incentive reis organiseren? 

Er zijn verschillende redenen waarom u als bedrijf een incentive reis zou kunnen organiseren. Hieronder enkele voorbeelden:

  1. Motivatie van werknemers: Een incentive reis kan een effectieve manier zijn om werknemers te motiveren en te belonen voor goed presteren. Door hen de kans te geven om deel te nemen aan een bijzondere en unieke reis, kun je hun loyaliteit en inzet voor het bedrijf versterken.
  2. Versterken van zakenrelaties: Een incentive reis kan ook worden gebruikt om zakenrelaties te versterken, zoals klanten, leveranciers of andere zakenpartners. Door deze personen de kans te geven om deel te nemen aan een exclusieve en dure reis, kun je het vertrouwen en de loyaliteit van deze relaties versterken en de banden met hen verstevigen.
  3. Versterken van het teamgevoel: Een incentive reis kan ook helpen om het teamgevoel te versterken en de teamleden dichter bij elkaar te brengen. Door samen te reizen en unieke ervaringen te delen, kunnen teamleden elkaar beter leren kennen en een hechter team vormen.
  4. Verbetering van het imago van het bedrijf: Een incentive reis kan ook bijdragen aan het imago van het bedrijf

Uiteraard zijn er veel meer voordelen verbonden aan een incentive reis!

Kan ik zelf bepalen wat we tijdens de reis gaan doen? 

Elke reis wordt volledig op maat van uw wensen en verwachtingen opgesteld waarbij er rekening gehouden wordt met de waarden en normen van het bedrijf. Wij nemen u steeds mee in het proces en kunnen nog elk aspect van de reis aanpassen naar uw wens.

Voordat we aan een programma beginnen plannen we eerst een persoonlijk gesprek in om uw bedrijf te leren kennen en na te gaan wat voor u en uw team een echte meerwaarde zal bieden.

Mogen partners ook deelnemen aan een incentive reis?

Of partners mee mogen op een incentive reis hangt af van het doel en de omstandigheden van de reis. Als het doel van de reis is om werknemers te motiveren en te belonen voor hun goede prestaties, dan is het meestal niet de bedoeling om partners mee te nemen op de reis. In dit geval is het meestal beperkt tot de werknemers zelf.

Aan de andere kant, als het doel van de reis is om zakenrelaties te versterken, zoals klanten, leveranciers of andere zakenpartners, dan kan het soms gepast zijn om ook de partners van deze personen mee te nemen op de reis. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de reis gericht is op het versterken van professionele relaties en het delen van unieke ervaringen met deze personen.

Het is daarom belangrijk om het doel van de reis goed te overwegen voordat je besluit om partners mee te nemen op een incentive reis. Als je twijfelt, kun je professioneel advies vragen aan een expert op het gebied van incentive reizen of aan een juridisch expert om te bepalen wat gepast is in jouw specifieke situatie.

Waarom zou ik mijn incentive reis niet gewoon zelf organiseren?

De organisatie van een incentive reis neemt veel tijd en verantwoordelijkheid in beslag. Dit zorgt voor een enorme workload bovenop de dagdagelijkse taken binnen het bedrijf.

Verder hebben wij uitstekende connecties ter plaatse waardoor we voor de beste rates en organisatie kunnen zorgen. Wij nemen de volledige reis uit handen zodat u zich geen zorgen hoeft te maken zowel tijdens de organisatie periode, tijdens de reis en bij het afsluiten van de laatste zaken.  

Mag ik zelf een buitenlandse reis organiseren en verkopen aan mijn klanten?

U mag zelf een reis organiseren als u in orde bent met de Europese wetgeving voor verkoop van pakketreizen.

Als u een reis organiseert om te verkopen en niet in orde bent met de wetgeving voor de verkoop van reispakketten, loopt u het risico op juridische problemen. Dit kan leiden tot boetes, schadeclaims van de consumenten en eventueel zelfs strafrechtelijke vervolging.

Daarnaast kan het ook leiden tot negatieve publiciteit en een slechte reputatie voor uw bedrijf, wat kan leiden tot verlies van klanten en inkomsten.

Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u voldoet aan de wetgeving voor de verkoop van reispakketten voordat u een reis organiseert en verkoopt. Dit betekent onder andere dat u de consument goede informatie moet verstrekken over de inhoud en de condities van de reis en dat u een financiële garantie moet bieden in geval van insolventie.

Het is ook aan te raden om professioneel advies te vragen aan een juridisch expert of een organisatie die gespecialiseerd is in de verkoop van reispakketten, om ervoor te zorgen dat u aan alle wettelijke vereisten voldoet. Zo kun u ervoor zorgen dat uw reis een succes wordt en dat u de consumenten de best mogelijke service kunt bieden.

Indien u enkel de reis organiseert en deze gratis aanbied (zonder dat u hiervoor iets factureert aan de klanten) dan mag u dit zelf organiseren zonder verplichtingen.

Wil u zeker zijn kan u steeds uw reis organiseren via een erkende reispartner zoals De Loose Incentive Travels.

Heeft u nog een vraag die hier niet beantwoord wordt?
Geef hem hier onder in en we contacteren u zo spoedig mogelijk met het antwoord!